Uitslag Race 2 Boelies 2021

Ramses Bekkenk heeft de Strandrace van Boelies Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De biker van KMC won de sprint van zijn medevluchter Mike Kes (Team Piet de Wit) uit Volendam. Sebastiaan ten Zeldam uit Haarlem legde beslag op de derde plaats.

‘’Het was bar en boos, koud, ellendig, maar man tegen man. Dan kun je nog aardig wat doen’’, beet Ramses Bekkenk de kou van zich af.

Ramses Bekkenk (45) uit Alkmaar en de ruim twintig jaar jongere Mike Kes (22) gaven in de door een striemende regen, harde wind en invallende kou al in de eerste ronde van de tweede editie van de RegioBeachrace langs de Noordzeekust onder aan de Haringvlietdam in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis vol gas. Het duo liet daarbij onder andere de Haarlemmer Sebastiaan ten Zeldam, Job van der Wal (West-Frisia) uit Alkmaar, de Belgen Jan-Frederik Finoulst en Henk Verdonk, Richard Jansen (Team Imming) uit Alkmaar, de Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk (vorige week nog winnaar in De Panne Beach Endurance) van VolkerWessels, Boris Romers (Van Leeuwen Tweewielers) uit Rozenburg (Z-H), Ike Groen (Team Imming) uit Tuitjenhorn en Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) uit Zuidland ver achter zich. De twee Noord-Hollanders werkten kop over kop samen en lieten zich niet meer achterhalen.

Ramses Bekkenk zegevierde door in een zinderende sprint Mike Kes, die ook al tweede werd in de Strandrace van Noordwijk achter zich te laten. ‘’De snelheid is er wel een beetje af, maar met power onder deze weersomstandigheden ging dat nog prima. Ik was met heel veel kleren tegen minus 5 graden goed tegen de kou voorbereid. Het voelde prettig aan, spatbordje erop gezet en met kleding zorgen dat je warm blijft, want met kou verlies je immers veel energie’’, aldus de ervaren winnaar Ramses Bekkenk. Marco Tanis (Cycling Team Flakkee) uit het Zuid-Hollandse Ouddorp won de sprint in de categorie B door uit een kopgroep achtereenvolgens Jan-David Keulen (Cycling Team Flakkee) uit Stellendam, Gert van der Lugt uit Bergschenhoek en Youri Zoon (Triathlon Ouddorp) uit Ouddorp achter zich te laten.

Romana Carfora uit Akersloot soleerde bij de vrouwen-B naar de overwinning. Marielle Trouwborst uit Zoetermeer legde beslag op de tweede plaats. Patricia Doorn uit Melissant kaapte na een felle sprint het brons weg voor de neus van Emilie van Geijn uit Giessen. De Strandrace van Hellevoetsluis zou vanwege de coronamaatregelen van afgelopen vrijdagavond voorlopig weleens de laatste wedstrijd zijn geweest. ‘’We hebben door de coronamaatregelen afgezien van een massastart, hebben de categorieën A en B apart laten starten. Daarnaast hebben we gezien dat de deelnemers zich aan de regels hebben gehouden, er geen publiek bij het evenement aanwezig was, behoudens enkele strandwandelaars. Dit was precies wat we als Stichting Wielerevenementen Menheerse wilden. Alleen jammer van de regen’’, aldus organisator John Roos.

Tekst Dan Rolandus. 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG VAN ALLE DEELNEMERS